Over ons

Gitta Van Lommel

Ik ben Gitta. Ik hou van verhalen. Ze starten fluisterend en worden telkens opnieuw doorverteld, zodat iedereen zijn eigen kleur kan toevoegen en het oorspronkelijke verhaal altijd bewaard blijft. Mijn verhaal start in een grijze bibliotheek waar ik boeken verslind. Later vind je me terug in de voorleeshoek van het eerste leerjaar. Buiten is het donker en de ruiten zijn aangedampt. We voelen ons veilig en sterk in een fantastische wereld. Wij kunnen echt een draak verslaan!

Soms ontsnappen draken uit die sprookjeswereld en lopen verloren in een land waar ze niet thuishoren. In een volgend hoofdstuk ga ik samen met kinderen en volwassenen op pad: we ontmoeten de draak en sluiten vriendschap.

Een extra dimensie wordt toegevoegd wanneer ik samen met mijn dochter Elisabeth een eerste therapeutisch kinderboek schrijf: Col en Pad. Elisabeth zorgt als psycholoog voor een stevig fundament en ik schrijf onze woorden. 

Een intensieve schrijfopleiding verbindt me met mijn creatieve essentie. De fluisterende start van mijn eigen verhaal komt tot leven. Ik bevind me opnieuw in de donkere voorleeshoek van mijn klas zoveel jaar geleden en hoor kinderstemmen vol verwachting. 

Het oorspronkelijke verhaal blijft altijd bewaard.

Gitta Van Lommel

leerkracht- therapeut- schrijfster

Elisabeth Vanhulle

Hallo! Ik ben Elisabeth. Dochter én collega van Gitta bij De Tuin Van Plato. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de verhalen achter mensen. De keuze voor klinische psychologie was als tiener snel gemaakt. Door aan te sluiten bij de ‘taal’ van (de) cliënten in de praktijk heb ik de afgelopen jaren mogen meemaken dat mensen opnieuw perspectief vonden in het eigen levensverhaal. De nodige handvaten kreeg ik hiervoor mee tijdens mijn vierjarige opleiding tot integratief psychotherapeut. Als mens, psycholoog en psychotherapeut sta ik volledig achter de uitspraak van C.G. Jung: “Know all the theories, master all the techniques, but as you touch a human soul be just another human soul.”

Als beelddenker zie ik een grote meerwaarde in het werken met beelden in de vorm van tekeningen, verhalen, voorwerpen en dromen. Samen met mijn moeder Gitta werkte ik in 2018 aan een eerste therapeutisch kinderboek: Col en Pad. Een unieke samenwerking maakt van het boek meer dan de som van de delen.

Elisabeth Vanhulle

psycholoog-therapeut-auteur